Bővebb leírás
Sárgaborsókrémleves. Hozzávalók: 4 személyre: 25 dkg Tellér feles sárgaborsó, 1/2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, csipett szárított lestyán (1 kis száll friss), só, 2-3 el olaj, 1 csapott ek finomliszt, 1 dl tej, 1 kis darab füstölt kolbász vagy szalonna. A borsót néhány órára beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A borsót kb. 2 l vízben feltesszük főni, bele az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a füstölt húst és a testyánt. Ízlés sózzuk. Puhára főzzük. Ezután 2-3 k olajat felhevítünk rántást készítünk majd felengedés nélkül a levesbe keverjük. Ha összeforrt, kivesszük a füstölt hústés a babérlevelet. A levest összeturmixoljuk. A kellő sűrűséget kevés tejjel állítjuk be.
Sárgaborsó (hántolt, feles)