Zöldborsó (hántolt, feles) ARANY TELLÉR 500g (20db egy karton)


Bruttó 560Ft

  • Gyártó: Saját termék
  • Kód: 91120061
db
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Zöldborsókrémleves Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg Tellér felezett zöldborsó, 20dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa,1 kis fej hagyma, 5 dkg szeletelt szalonna (bacon), 5 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 dl tejszín, 1-2 kk citromlé. A zöldborsót megmossuk, és néhány órára beáztatjuk. a zöldségeket meghámozzuk. A burgonyát és a sárgarépát kis kockákra, a hagymát finomra, a szalonnátapróra vágjuk. Ezután a szalonnát megpíritjuk a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiraadékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zöldborsót és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt puhára főzzük. A sárgarépát 2 dl enyhén sós vízben ( vagy húslevesben) puhára, de pépesre főzzük. Kiveszük a levesből 2 ek zöldborsót, a maradékot pépé turmixoljuk, hozzászűrjük a sárgarépa főzőlevet, belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és citromlével savanyítjuk. Végül összeforraljuk. Tálalásko a félretett zöldborsót, a leszürt sárgarépát és a szalonnapörcöt összekeverjük, és a leves tetejére- közebére halmozzuk.

Zöldborsó (hántolt, feles)

Gyártók