Bővebb leírás
Rizsfelfújt (Rizskoch) Hozzávalók: 4 személyre: 25 dkg Tellér rizs, 1 db vaníliarúd, 1 l tej, 4 dkg sütőmargarin, 15 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt hélya, 10 dkg Tellér mazsola, kevés vaj/margarin és zsemlemorzsa. Elkészítés: A rizs megmossuk. A kettéhasított vaníliarúdat a tejbe tesszük a rizzsel és a mazsolával együtt, és egy csipet sóval puhára fözzük. Kihűtjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A margarint habosra verjük a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat. Belereszeljük a citromhéját és összekevejük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habott verünk, majd ezt is a rizses masszába forgatjuk. Az egészet a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütésálló tálba simítjuk és kb 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Rövid ideig hülni hagyjuk, ezután a tálra borítjuk és ízlés szerinti öntetekkel (csoki, málna, eper,) kínáljuk.
Rizs