Bővebb leírás
Téli babsaláta Hozzávalók: 50 dkg Tellér Gyöngybab, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, fehérbor, ecet, salátaolaj, só, csombor, petrezselyemzöld, snidling. Elkészítés: A babot előző este megmossuk, beáztatjuk, majd másnap feltessük főni. Annyi vizet tessünk rá, hogy ellepje, picit sózzuk. Ne főzzük szét! Mikor megpuhult, szűrjük le és tegyük salátás tálba. Öntsünk rá egy pohár (2dl) fehérbort és kevés (0,5dl) ecetet. Keverjük bele a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és az aprított csombort. Ízlés szerint sózzuk és jól lefóliázva tegyük egy napra a hűtőbe. Tálaláskor locsojunk rá petrezselyemzöldet és snidlinget. Tipp: Fokhagymás pirítossal könnyű vacsorát, karikázott, főtt virslivel és sajttal peddig önálló fogást készíthetünk.
Gyöngybab "Arany Tellér" 500g