Csicseriborsó 1kg


Bruttó 890Ft

  • Gyártó: Saját termék
  • Kód: 91120034
db
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

A szárított csicseriborsót 1-2 órán át kell főzni, vigyázva arra, hogy ne essen szét és maradjon kissé harapós. Viszont ha felhasználás előtt beáztatjuk 12-24 órára, akkor a főzési időt 30 percre redukálhatjuk. A főzővízbe nem szabad sót tenni. A főtt csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, majd a recept szerint hasznosítjuk. Érdemes sokat főzni egyszerre, a maradék lefagyasztható.

Készíthető belőle leves, főzelék, mártogatós, püré vagy krém, fasírt, pörkölve snack is. Felhasználható továbbá salátákhoz, köretként, vagy tartalmas egytálételek készítéséhez. Jól társítható az ételekben hagymával, paradicsommal, padlizsánnal, továbbá kecske- és juhsajttal is.

Mivel semleges ízű, fűszere sokféle lehet, például fokhagyma, szerecsendió, gyömbér, chili, citromlé, római kömény stb.


Gyártók