Lencse nagymagvú ARANY TELLÉR 500g(20db egy karton)


Bruttó 800Ft

  • Gyártó: Saját termék
  • Kód: 91120011
db
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Lencseleves Hozzávalók: 4 személyre: 30 dkg Tellér nagymagvú lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 db vöröshagyma, kevés zellerzöld, 3 szál sárgarépa, 1-2 szál fehérrépa, 1 db póréhagyma, 1 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 db szegfűszeg, csipet só, 1/4 tk egész feketebors, 1 db nagy burgonya 1 dob. tejfől, 2 pár visrli. Elkészítés: A lencsét nem kell sokáig beáztatni a főzés előtt, elegendő annyi idő a beáztatásra, amíg a hozzávalókat megpucoljuk és felaprírjuk. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát és a zöldségeket vágjuk fel, a póréhagymát karikázzuk. Kevés olajon pirítsuk ki a szalonna zsírját, tegyük rá a zellerzöldet majd a hagymát. Pár perc után adjuk hozzá a zöldségeket. A lencsét szürjük le és azt is adjuk a zöldségekhez. Annyi vizzel öntsük fel, hogy ellepje, sózzuk, tegyük bele a babérlevelet és a fokhagymát, egész borsot és a szegfűszeget. Fedő alatt pároljuk. Amikor a lencse és zöldség félig megfőtt, tegyük bele a kockára vágott burgonyát. Készre főzzük. Ha elkészült, adjuk hozzá a már kész leveshez a tejfőt és jól keverjük el, majd a felkarikázott virslit. Ezzel már nem kell főzni, csak fedő alatt összepárolni.

Lencse nagymagvú

Gyártók