Adzuki bab ARANY TELLÉR 200g (18db egy karton)


Bruttó 560Ft

  • Gyártó: Saját termék
  • Kód: 9200004
db
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Felhasználási területek:

A kelet-ázsiai konyha elsősorban pástétomot és levest készít belőle, melyben meghagyja, sőt gyakran fel is erősíti a bab édeskés ízét. Az édes vízben főtt babból készült pástétom és leves gyakori szereplője az étkezéseknek, de édességeik töltelékeként is használják.

Ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként és szendvicsek alkotóelemeként használják világszerte a leggyakrabban.

Elkészítése nem bonyolultabb, mint a többi babféleségé. Főzés előtt viszont érdemes 8-12 órát áztatni, felpuhítani.

Csírája salátákban kiváló kiegészítő.

 Magunk is csíráztathatunk adzukit. Egész évben lehetőség nyílik rá, és a csíráztatási idő csak 3-5 nap. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csíráztatott adzuki bab – más babokkal ellentétben – nem okoz bélgáz-képződést. A magas rosttartalmú szemekkel élettanilag hasznos fehérjékhez, vízben oldódó ásványi sókhoz, vitaminokhoz juthatunk.


Gyártók