Fehérbab ARANY TELLÉR 500g(20db egy karton)


Bruttó 880Ft

  • Gyártó: Saját termék
  • Kód: 9112009
db
Oszd meg mással is

Bővebb leírás

Jókai babeves Hozzávalók: 40 dkg Tellér fehérbab, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg füstölt csülök, 10 dkg füstölt kolbász, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-2 db fehér- és sárgarépa, 1/2 zeller, 2 db babérlevél, liszt a habaráshoz, fűszerpaprika, bors. Elkészítés: A babot felhasználását előtt átválogatjuk, átmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírjába sütjük. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, rádobjuk a szalonnára. Ha üvegesre pirult a hagyma, hozzáadjuk a zellert, a karikázott fehér- és sárgarépát. Pár percig hagyjuk együtt pirulni, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Fűszerezzük borssal, babérlevéllel. Sózni nem kell, mert a füstölt húsok elegendő sót tartalmaznak. Mikor felforrt a víz, beletesszük a füstölt csülköt, melyet érdemeskisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ha hús és a bab megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és behabarjuk. A kész bablevest levesszük a tzhelyről. Ízlés szerint tejfőlt is keverhetünk bele. A jókai bablevest forrón tálaljuk, kenyeret kínálhatunk mellé.

Fehérbab

Gyártók